Opleiding: Helend werken vanuit stem, dans en theater

IMG_20160623_130800IMGP0415

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terra Voice Opleiding:
Helend werken vanuit STEM, dans en theater

De Terra Voice® opleiding opgericht door Gelinde Hengst, leert de student therapeutisch en helend te werken met de stem ondersteunt door dans en theater. Je leert dat je via de stem weer contact kunt maken met je essentie, je eigen helende stemgeluid kunt ontdekken, het stemgeluid dat alle blokkades in je lichaam weer in beweging kan brengen. De Terra Voice-methode geeft je de ruimte om verdrongen gevoelens en ervaringen te verklanken via je stem, danstherapie en elementen vanuit de theaterwereld waardoor je in vrijheid moeiteloos jezelf kan zijn!

De trilling van de stem en de ondersteuning van dans en bewegingsexpressie hebben de kwaliteit om elke cel in ons lichaam te laten herstellen van foute informatie die het lichaam of geest ziek maakt, informatie die we door onze opvoeding of een traumatische gebeurtenis hebben opgeslagen. Alles wat leeft/materie is energie/trilling. De stem vibreert zieke programmeringen in ons systeem los, bevrijdt ons van vastzittende emoties die psychosomatisch zijn geworden. De heling van de stem via de therapeut of uiting van de cliënt via klank, verbind je weer met wie je werkelijk bent.

Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de therapeut. Door eerst je eigen ‘bagage’ op te ruimen kun je weer in verbinding komen met je innerlijke leiding. Van daaruit kun je jezelf neutraal openen voor de ander en leren luisteren naar wat je wel en niet in iemands stem hoort. Je leert in vrijheid je lichaam te bewegen en te uiten. Je gaat expressie geven aan al die rollen die in jou onderdrukt zijn of juist ingenomen willen worden. Er worden tijdens de opleiding zowel praktijk- als theorievakken aangereikt (zie omschrijving per jaar).
De opleiding is in zijn mensbenadering; holistisch en zijns-georiënteerd.

Terra Voice Opleiding in de praktijk:
Terra Voice onderwijst lichaamsgerichte-, klankgerichte-, muzikaal-gerichte, helende en een sjamanistische ingang om te kunnen werken met de stem.  Hiernaast komen danstherapie, stem en beweging en theater aanbod om therapeutische te kunnen werken met cliënten.
De Terra Voice Opleiding verzorgt 3 opleidingsjaren.

Het 1ste Basisjaar is een verkennings- en diepgaand jaar en gericht op persoonlijke groei. Het is mogelijk dit jaar als losstaand jaar te volgen, voor eigen ontwikkeling.

Het 2de Bijscholingsjaar is gericht op het therapeutisch werken met cliënten. Dit jaar biedt therapeutische handvaten vanuit de Terra Voice-methode die te integreren zijn in je eigen werk.

Het 3de Opleidingsjaar richt zich op hen die inmiddels voldoende bagage en ambitie hebben om zich te scholen tot Terra Voice therapeut; helend werken vanuit stem, dans en theater. Degenen die dit jaar goed doorlopen ontvangen het diploma Holistisch Terra Voice therapeut.

Terra Voice Opleiding 2016/2017:
Startdatum 1e jaar: 23 oktober 12 lesdagen om de 3 weken op zondag
Startdatum 2e jaar: 16 oktober
van 10.30 tot 16.30 uur
Locatie: Amersfoort, qi centrum
Omschrijving per lesjaar:
www.terravoice.nl

Voor een intakegesprek kunt u telefonisch, 033-4634702, of per e-mail, info@terravoice.nl, contact opnemen met Gelinde Hengst. Meer weten? www.terravoice.nl

Docenten:
Gelinde Hengst, (1972) oprichter Terra Voice, is gediplomeerd muziektherapeute, Holistisch stemtherapeute, docente zangles als persoonlijke groei, soundhealer, reader, systemisch werker, EFT, EMDR, PSYCHE-K, stemvorktherapeute en trainer.

Carol Timmermans,(1960) heeft haar studie gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze heeft veel ervaring met optreden, creëren en regisseren van shows en musicals, Taiji/Qigong. Hierin heeft zij door haar eigen innerlijke, creatieve proces Tao Dance ontwikkeld.

Het gaat er niet om dat je jezelf gaat vinden
Maar dat je jeZelf gaat zijn

Het gaat er niet om dat je naar jezelf gaat kijken

Maar dat je gaat kijken vanuit jeZelf

In vrijheid expressie geven aan wie jij werkelijk bent!