Psychologische zorg, leefstijlbegeleiding, voedingsadvies

foto-melanie-broekhof
Behandelend therapeut

Mevr. drs. M. (Melanie) Broekhof

Beschrijving
Ik help als psycholoog en gewichtsconsulent mensen met het aangaan van een gezonde leefstijl en/of een gezond voedingspatroon. Hierbij gebruik ik mijn kennis en vaardigheden uit beide disciplines. Ik ga te werk als een leefstijlcoach. Ik ben er voor iedereen die iets in zijn/haar leven wilt veranderen. Ik pak niet alleen het probleem aan door te ontdekken met de cliënten waardoor men te zwaar is of een ongezonde of ongewenste leefstijl heeft. Ik pak het onderliggende (psychologische/psychosociale) probleem aan. Verder geef ik tools en handvatten om een nieuwe gezonde leefstijl of nieuwe gewoontes aan te leren en te zorgen dat deze blijvend zijn. Door niet alleen te helpen met gewichtsbeheersing/het aangaan van een gezonde leefstijl maar ook het onderliggende probleem aan te pakken onderscheid ik mij van andere gewichtsconsulenten.

Mijn aanpak is persoonlijk en het advies is op maat gemaakt. Ik houd in mijn advies rekening met de hulpvraag, de achtergrond, de leeftijd, het leefritme, het werk, gezinssamenstelling, voedingsvoorkeuren, geloof, overtuigingen en budget. Kortom mijn benadering is persoonlijk en gebaseerd op de individuele situatie en behoeften. Verder heb ik samenwerkingen met tal van andere disciplines waardoor altijd een zo goed mogelijke zorg gegarandeerd kan worden. Mijn doel is om te zorgen dat u weer lekker in uw vel komt te zitten, zelfstandig een gezonde leefstijl kunt voortleven en leert hoe u moet ingrijpen wanneer het even minder gaat.

Behandelingswijze
Kortdurende psychologische zorg, voedingsschema’s en voedingsanamneses

Specialisaties
Behandeling van psychische problemen en spanningsklachten, die via kortdurende therapie (8-12 sessies) behandeld kunnen worden. Behandeling van leefstijlproblematiek.

Werktijden (openingstijden)
ma-vr 9:00 – 17:30 uur op vrijdagen aanwezig in Qi Amersfoort.

Afspraken
Bij voorkeur via het aanmeldformulier op de website www.gewichtsconsulentmelanie.nl Anders via e-mail of telefonisch. Bij geen gehoor, graag de voicemail inspreken.

Vergoedingen
Via de aanvullende verzekering.

Aangesloten bij
NIP, BGN.

Website
www.gewichtsconsulentmelanie.nl

E-mailadres
info@gewichtsconsulentmelanie.nl
info@praktijkbroekhof.nl

Telefoon
06-44160829