Ga naar hoofdinhoud

Yoga:                         Maandag en dinsdag van 19.45-20.45

Yoga en Meditatie:    Maandag en dinsdag van 21.00-22.15 

Met Jasper Drent (1964)

Yoga is een beproefde weg die al duizenden jaren zijn waarde heeft bewezen. Juist in onze hectische tijd en drukke levens kan yoga helpen om tot rust te komen, je kern weer te voelen en weer op te laden.

De lessen worden geïnspireerd door verschillende yoga tradities: sommigen pittig en krachtig, andere rustig, vloeiend en verstild. We werken in een “flow”: de oefeningen en bewegingen volgen elkaar op een natuurlijke manier op zodat je in een stroom van directe, levende ervaring kan zinken en losser komt van je dagelijkse patronen. Iedereen die kan bewegen kan meedoen met deze yoga.

De oefeningen werken in op het fysieke lichaam en zorgen voor (veer)kracht en souplesse. We verbinden het hart en de geest met het lijf door te werken met bewuste aandacht, adem, intentie en energie. De les wordt afgesloten met een liggende ontspanning; bij de meditatielessen is er aansluitend een kwartier meditatie waarbij je verschillende methodes leert zodat je dat kan gebruiken dat bij jou past.

In essentie gaat yoga over ”bij jezelf zijn”. Het is een uitnodiging om telkens weer met vriendelijke aandacht bij alles te zijn wat zich kenbaar maakt. Via de gevoelde ervaring kom je  ”uit je hoofd” en in je lijf en hart. Langzamerhand gaat onze oorspronkelijke natuur helderder schijnen en ont-dek  je voorbij de woorden stilte en aanwezigheid. Je bent verbonden met jezelf en een groter geheel (hoe je dit ook wilt noemen).

Ervaringen van deelnemers

Jasper geeft zijn yoga op een losse en lichte manier die mij past als een handschoen. Ik kan ongedwongen mijn grenzen opzoeken en ik merk dat deze langzaam verschuiven. Ik verheug me op zijn les en keer na afloop altijd weer voldaan naar huis. Koen

De yoga van Jasper zorgt voor zowel fysieke als geestelijke ontspanning. Dat merk ik het best aan het stijve lichaam en het onrustige hoofd als het (door bijvoorbeeld vakantie) een tijdje niet lukt om lessen te volgen. De lessen dragen voor mij daadwerkelijk bij aan de balans in mijn leven. Els

Over Jasper

Ik beoefen meer dan 25 jaar  yoga. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven geworden. Yoga geeft mij balans, helpt me hier-en- nu in mijn lijf te zijn en herinnert me aan wat wezenlijk is.

Sinds 1996 begeleid ik yogagroepen. Ik  heb een Hatha yoga opleiding bij de Saswitha stichting gedaan met als specialisatie “adem”.  Ik heb daarnaast veel andere yogavormen gevolgd en bestudeerd: Advaita Vedanta, Ajna Yoga, Dru Yoga, Anusara Yoga, Ashtanga yoga.

In de loop der jaren is er een mix ontstaan die bij mij past en waarmee ik kan inspelen op de behoeften van de groep. De specifieke vorm ontstaat in het moment en kan elementen bevatten van de vele Oosterse en Westerse wegen naar groei en bewustwording die ik bewandeld heb: Voice Dialogue, Reiki, Tai Chi, Qi Gong, Chi Neng,  Dans (Movement Medicine en Vijf Ritmes),  Sjamanisme, Massage, Haptonomie, Lichaamswerk.

 

Informatie en Aanmelden

www.hetgeheel.nl

jasper@hetgeheel.nl

06 – 176 02 319

 

 

 

Back To Top