Ayurveda

henrica-van-den-berg

Behandelend therapeut
Henrica van den Berg

Beschrijving
Ayurveda is een levenswijze met één simpel doel, namelijk: gelukkig zijn! Het is een eeuwenoude gezondheidsleer uit India en is gebaseerd op universele beginselen van de natuur. Zoals de natuur een cyclus kent van wisselende seizoenen kent ieder mens gedurende zijn leven een persoonlijke cyclus die invloed heeft op lichaam, geest en welzijn.

Ayurveda is inzetbaar bij het voorkomen en genezen van ziekte. Naast het voorkomen en genezen biedt Ayurveda inzicht om je eigen lichaam te leren kennen. Het belangrijkste uitgangspunt in Ayurveda is dat ieder mens en elke disbalans een eigen aanpak nodig heeft. Hierbij ligt de nadruk op het zelf herstellend vermogen. Ayurveda behandelt de gehele persoon en pakt het probleem aan bij de oorzaak. Daarnaast kan het effectief werken als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organisation) officieel als een wetenschappenlijk onderbouwd geneeskundig systeem erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

“Hij wiens dosha’s in harmonie zijn, wiens spijsvertering goed is, wiens lichaamsweefsels normaal functioneren, wiens uitscheidingsfuncties in evenwicht zijn en wiens Zelf, geest en zintuigen altijd vol geluk zijn, hem noemt men een gezond mens.”

Behandelingswijze
Met behulp van een uitgebreide intake, pols- en tongdiagnose wordt je geboorte en huidige constitutie bepaald en ga ik op zoek naar de oorzaak van de disbalans.

Voeding, Lifestyle, Coaching en Massage vormen belangrijke onderdelen van een persoonlijk herstelplan.

Werktijden
Dinsdag en donderdag of zaterdagochtend op aanvraag.

Afspraken
Via email of telefonisch.

Vergoedingen
Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering en uw polis kunnen de consulten en behandelingen gedeeltelijk of volledig worden vergoed.

Aangesloten bij
VBAG, ANVAG en RBCZ

Contact
Website: http://amersfoort.doshapraktijk.nl
Email: henrica@doshapraktijk.nl
Telefoon: 06-308 656 55