Ga naar hoofdinhoud

Behandelend therapeut
Renata Schoneveld

Beschrijving
Haptotherapie is een therapie waarbij aanraking tussen de therapeut en de cliënt een belangrijke ingang van de begeleiding is. Via de aanraking kun je weer in contact komen met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn. Blokkades kunnen voelbaar worden.

Haptotherapie is een manier van begeleiden bij klachten die te maken hebben met de balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten zijn we immers ‘op ons best’. Je gevoelsbeleving en de gevoelsmatige betekenis van aanraken en voelen – door mensen en tussen mensen – en hoe je omgaat met jezelf en anderen staat centraal. De nadruk ligt op de beleving van je zelf in het hier-en-nu, en op wie je bent in het contact met anderen. Het helpt je je ‘voelende vermogen’ te ontwikkelen, zodat je beter kunt omgaan met je klachten.

Ik werk met kinderen, jongeren en volwassen. En mocht je het nu nog te spannend vinden om aangeraakt te worden dan ben je ook van harte welkom. We gaan dan eerst dmv gesprek en ervaringsoefeningen kijken wat er bij jou speelt.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een mooie manier om je echt samen voor te bereiden op het ouderschap en de geboorte van jullie kindje.

Het verminderd eventueel aanwezige angst en bevorderd de hechting. Je mag me bovendien alles vragen: we zoeken samen naar een antwoord dat bij jullie past. Ik leer jullie ook hoe je in deze periode fijn in contact kunt zijn met elkaar en jullie baby en dat is vaak ontroerend of vrolijk.

Behandelingswijze
Tijdens een sessie kunnen we praten, ervaringsoefeningen doen en ik werk door middel van aanraking.

Specialisaties

  • ouder en kind begeleiding
  • trauma
  • relatie begeleiding op haptonomische basis
  • intimiteit en seksualiteit

Werktijden
In centrum Qi ‘s avonds en op Spacelab 2 kunt u ook overdag terecht.

Afspraken
Per telefoon of e-mail.

Vergoedingen
Vanuit de aanvullende verzekering wordt haptotherapie geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van het gekozen pakket.

Aangesloten bij
NFG, VHZB, het CAT en het RBCZ.

Contact

Website: www.schoneveldhaptonomie.nl

Website: www.schoneveldhaptotherapie.nl

Email: info@schoneveldhaptonomie.nl

Telefoonnumer: 0641147922

Back To Top