Ga naar hoofdinhoud

danielle-matto

 

 

 


Behandelend therapeut

Mevr. drs. D.M. (Daniëlle) Matto

Beschrijving
Centraal staat de visie dat klachten ontstaan door een verstoring van de innerlijke balans. Gekeken wordt naar de oorzaak van de verstoring, zoals een stressvolle gebeurtenis, te veel druk, een irreële denkwijze, niet functioneel gedrag of een gebrek aan zingeving in het leven. In de praktijk leren cliënten hun innerlijke balans te herstellen en gezonde keuzes te maken. Wanneer er sprake is van uitsluitend psychische problemen, zoals in geval van rouwverwerking, depressieve klachten, assertiviteitsproblemen of problemen met zingeving, vinden alleen gesprekken plaats. Bij klachten met een lichamelijke component, zoals angstklachten, stressklachten, burnout, slaapproblemen en hoofdpijn worden ook lichaamsgerichte methodes gebruikt: biofeedback en/of audiovisuele entrainment (AVE). Bij biofeedback worden lichaamssignalen gemeten: spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding. Deze signalen zeggen iets over het spanningsniveau en over het vermogen om te kunnen ontspannen. Door mee te kijken op een computerscherm leert de cliënt controle te krijgen over deze lichaamssignalen, waardoor klachten afnemen. AVE is een hersentraining, die wordt ingezet bij klachten, die ontstaan door disbalans in de hersenen. Bij AVE wordt de activiteit van de hersenen in de goede richting gestuurd door stimulatie via toon en licht.

Behandelingswijze
Kortdurende psychologische zorg, biofeedback, audiovisuele entrainment, stressreductie via de CSR methode

Specialisaties
Behandeling van psychische problemen en spanningsklachten, die via kortdurende therapie (8-12 sessies) behandeld kunnen worden.

Werktijden
Maandag: van 9.00-17.30
Dinsdag: van 9.00-13.30
Woensdag: van 9.00-17.30

Afspraken
Bij voorkeur via het aanmeldformulier op de website www.krachtdoorbalans.nl. Anders via e-mail of telefonisch. Bij geen gehoor, graag de voicemail inspreken.

Vergoedingen
Via de basisverzekering (na verwijzing door de huisarts) als psychologische zorg of via de aanvullende verzekering (directe toegankelijkheid) als psychosociale zorg.

Aangesloten bij
NIP, NVPA, RBCZ

Contact
Website: http://www.krachtdoorbalans.nl
E-mail: info@krachtdoorbalans.nl
Telefoonnummer: 06-45330846

Back To Top